Kategorier
Sydostasien

Visum Bali

Bali ligger i Indonesien vilket innebär att om du vill ha ett visum till Bali behöver du skaffa ett visum till Indonesien. Att skaffa ett indonesiskt visum är dock enkelt. Om du ska åka som turist till landet kan du få ett på turistvisum till Bali när du kommer fram. Det räcker i 30 dagar, kostar 10-25 USD beroende på om du vill stanna 7-30 dagar. Vill du stanna längre måste du söka turistvisum via Indonesiska ambassaden innan resan. Du kan få turistvisum i upp till 60 dagar.

Om visum:

Behövs det?

Du behöver visum till indonesien för att resa in i Bali. Turistvisum i upp till 30 dagar går att få på flygplatsen när du anländer. Du behöver då ha med dig ett foto och avgiften i kontanter. Det rekommenderas dock att du har ordnat visum till Indonesien innan du anländer då det alltid kan strula på flygplatser.

Hur ansöker man?

Att få ett turistvisum till Bali kostar 350 kronor och går att få på 24 timmar. På indonesiska ambassadens hemsida står det vad du behöver göra för att få visum till Bali. Vad du behöver lämna in på ambassaden är:

  • Ett pass som räcker mer än sex månader efter planerad ankomst till Bali.
  • En ifylld blankett du hittar på deras hemsida: http://www.indonesiskaambassaden.se/page1081165.aspx
  • Ett nytaget foto av dig själv.
  • Kopia på flygbiljetterna dit och hem.
  • Kvitto på att du betalt avgiften för visat (vilket görs genom att sätta in pengar på deras bankgiro: 5463-1320, glöm inte att ange ditt namn när du betalar).
  • Ett frankerat kuvert med din adress, så de kan skicka dig visumet till Bali.

När du fått ett visum till Bali måste det användas inom 90 dagar, sen slutar det att gälla.

Hur länge kan man stanna?

Med ett turistvisum kan du stanna upp till 60 dagar om du ansökt om det innan resan. Indonesien har även andra typer av visum. Dels affärsvisum och journalistvisum. Processen är likadan som för turistvisum och man får inte stanna längre. Enda skillnaden är att visumet ger dig rätt att göra affärer respektive jobba med journalistik i landet. En annan skillnad är att du måste ha rekommendationsbrev från ett Indonesiskt företag respektive bevis för att du jobbar för en tidning.

Om du vill stanna längre än 60 dagar måste du skaffa ett nytt visum. Det görs enklast genom att lämna landet och återvända efter 24 timmar. Du har då möjlighet att få fler dagar. Ett utmärkt tillfälle att ta en weekendresa till något land i närheten med andra ord.

Länk till Sveriges ambassad i det landet:

Sverige har ett konsulat i Denpasar på Bali. http://www.swedenabroad.com/Consulates____31269.aspx#31265

Länk till landets ambassad i Sverige:

http://www.indonesiskaambassaden.se