Kategorier
Oceanien

Visum Australien

För att få resa till Australien måste man som svensk medborgare ha visum. Australien har flera olika typer av visum beroende på vem du är och vad du ska göra i landet. I Europa hanteras alla visumfrågor av Australiska ambassaden i Berlin. Lyckligtvis har Australien fina internettjänster som gör att du slipper åka till Tyskland, du kan göra allt smidigt via nätet istället. Det går även att ansöka på svenska, klicka på knappen nedan.

[php snippet=2]

Olika typer av visum

Australien har flera olika typer av visum. Några exempel:

eVisitor heter det man söker via länken ovan. Ett sådant visum gäller i ett år, och max 3 måander i taget. eVisitor gäller för både turism och affärsresor. Man får dock inte studera eller arbeta (ta anställning) med ett sådant visum. Visumet måste sökas utanför Australien innan man reser iväg.

Studentvisum, som låter dig stanna tiden du studerar i landet.

Tillfälligt arbetsvisum (Working Holiday Visa), ett visum som ger en tillåtelse att stanna och arbeta i landet upp till 12 månader. Personer som fyllt 31 år kan inte få detta visum. Det tillfälliga arbetsvisumet ges bara till personer ifrån vissa länder, Sverige är inkluderat bland de länderna.

Är man 31 år eller mer kan man förstås fortfarande få arbetsvisum men det är inte lika enkelt som Working Holiday-visum.

Övrigt

Något som är speciellt med Australien är att de kräver att du skaffar visum innan du reser dit. Du kan alltså inte göra det på flygplatsen när du anländer. Om du missar att göra det kommer de sätta dig på första bästa plan tillbaka till Sverige, även om du skulle ha fått visum om du ansökt om det innan.

Mer information om visum till Australien

Visum Australien

Länk till Sveriges ambassad i Australien:

Sveriges ambassad i Australien ligger i Canberra. Deras adress på nätet är: http://www.swedenabroad.com/Start____21412.aspx

Australiens ambassad i Sverige:

Australiens ambassad i Sverige ligger vid Klarabergsviadukten i Stockholm. Deras adress på nätet är: http://www.sweden.embassy.gov.au/stok/home.html. Australiens ambassad i Sverige svarar inte på frågor om visum, och hanterar alltså heller inga ansökningar. I Europa är det Australiens ambassad i Tyskland som har hand om alla visumfrågor (besök).