Kategorier
Sydostasien

Visum Singapore

Som svensk medborgare behöver du inte visum för att besöka Singapore. Du får vid ankomst automatiskt stanna i 90 dagar för att turista eller göra affärer.

Om du vill stanna längre än 90 dagar

Om du vill stanna längre än 90 dagar i Singapore måste du ansöka om att få förlänga din vistelse.

Singapore accepterar två skäl för att ge dig förlängt.

  • Om du vill stanna längre för att besöka en vän
  • Om du måste stanna längre på grund av medicinska orsaker

I båda fallen måste du ha en sponsor från Singapore, någon med Singaporiskt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd som går i god för dig.

Du ansöker om förlängning av din vistelse hos Singapores Immigration & Checkpoints Authority: http://www.ica.gov.sg/index.aspx

Om du stannar för länge

Att stanna längre än tillåtet i Singapore, t.ex. längre än 90 dagar utan att ha ansökt om förlängd vistelse, är inte tillåtet. Singapore ser allvarligt på sådana förseelser, du kan få böter, bli satt i häkte och permanent utvisad ur landet. Om du vill stanna längre än 90 dagar, se till att förlänga i tid.

Visum till Singapore för längre vistelser

Singapore erbjuder många olika typer av visum för dig som vill stanna längre i landet. De har studentvisum, affärsvisum, anhörighetsvisum och till och med ett speciellt visum för den kvinna som vill åka till Singapore enbart för att föda sitt barn.

De har även ett entreprenörsvisum som riktar sig till dig som vill åka till Singapore för att leta efter affärsmöjligheter.

Det gemensamma för alla dessa olika visum är att du behöver ha en Singaporisk sponsor för varje. Du måste alltså känna någon på plats, som antingen är medborgare eller redan har uppehållstillstånd, som kan gå i god för dig.

Mer information om de olika visumen och hur du ansöker dem finns på Singapores Immigration & Checkpoints Authorities hemsida: http://www.ica.gov.sg/index.aspx

Länk till Sveriges ambassad i Singapore:

http://www.swedenabroad.com/Start____7410.aspx

Singapores konsulat i Sverige

Singapores konsulat i Sverige har ingen hemsida. Deras kontaktuppgifter är:

Singapore Generalkonsulat
Storgatan 42
114 55 Stockholm
Sverige

Telefon: +46 (0)8 660 01 35