Kategorier
Sydostasien

Visum Indonesien

Indonesien är ett vackert land med många fina öar och stränder. Som svensk medborgare måste du ha visum för att få resa till Indonesien. Att skaffa ett indonesiskt visa är dock enkelt. Om du ska åka som turist till landet kan du få ett på turistvisum som räcker i 30 dagar på plats. Att skaffa ett turistvisum på plats kostar 10-25 USD beroende på hur länge du vill stanna (7-30 dagar). Viktigt att veta är att du inte kan förlänga din vistelse på plats. Om du planerar att stanna längre än 30 dagar måste du skaffa visum innan du åker till Indonesien. Du ordnar visum via Indonesiska ambassaden i Stockholm och kan få turistvisum i upp till 60 dagar.

Om visum:

Behövs det?

Som svensk medborgare måste du ha visum. Det går dock att ordna på flygplatsen när du anländer. Du behöver ha med dig:

  • Giltigt pass
  • Passfoto
  • Avgiften i kontanter

Som alltid går det snabbare vid ankomsten och du slipper risk för strul om du ordnat visum till Indonesien innan du reser dit.

Hur ansöker man?

Att få ett turistvisum till Indonesien kostar 350 kronor och går att få snabbt. Indonesiska ambassaden har en handläggningstid på korta 24 timmar. När du går till ambassaden ska du ha med dig:

  • Ett pass giltigt längre än sex månader efter planerad ankomst till Bali.
  • En ifylld blankett du hittar på deras hemsida: http://www.indonesiskaambassaden.se/page1081165.aspx
  • Ett nytaget passfoto
  • Kopia på flygbiljetterna dit och hem.
  • Kvitto på att du betalt avgiften för visat
  • Ett frankerat kuvert med din adress, så de kan skicka dig visumet

Visumet du får gäller i 90 dagar, du måste alltså utnyttja det innan dess.

Hur länge kan man stanna?

Med ett turistvisum du ordnat innan resan kan du stanna i 60 dagar. Om du vill stanna längre än så måste du skaffa andra typer av visum. Det finns bland annat affärsvisum och journalistvisum. De enda skillnaderna mellan visumen är att de ger dig rätt att göra affärer respektive jobba med journalistik i landet samt att affärsvisum kräver rekommendationsbrev från ett Indonesiskt företag och journalistvisum bevis på att du jobbar för en tidning.

Om du som turist vill besöka landet längre

Om du som turist vill stanna längre än 60 dagar måste du skaffa ett nytt visum. Det enklaste sättet att skaffa ett nytt visum till Indonesien är att åka in och ut ur landet en gång. Du måste dock vara borta minst 24 timmar.

Länk till Sveriges ambassad i Indonesien

http://www.swedenabroad.com/Start____16613.aspx

Länk till landets ambassad i Sverige:

http://www.indonesiskaambassaden.se