Visum Malaysia

Som svensk medborgare behöver du inte ha visum till Malaysia. Alla EU-medborgare får stanna i landet upp till 90 dagar utan att söka visum. Under din vistelse har du rätt att göra affärer i landet. Det samma gäller för medborgare i brittiska samväldet.

Vid inresa till Malaysia

När du reser till Malaysia måste du ha med dig ett pass som är giltigt längre än sex månader från inresedatumet.

Vad gör man om man vill stanna längre?

Om du vill stanna längre än tre månader måste du ansöka om det på plats. Det gör du vid någon av de många immigration offices som finns i landet.

Arbetsvisum till Malaysia

Om du vill arbeta i landet behöver du arbetstillstånd. Det kan du söka på Malaysiska ambassaden i Stockholm.

Vara i Malaysia olovligen

Om du arbetar i Malaysia utan arbetsvisum eller är i landet längre än 90 dagar kan du dömas till böter och även hamna i fängelse. Du blir därefter utvisad från landet permanent, dvs du får aldrig återvända. Se därför till att ha alla papper i ordning.

Länk till Sveriges ambassad i Malaysia:

http://www.regeringen.se/sb/d/3696/l/sv/pd/3696/e/3578

Länk till Malaysias ambassad i Sverige:

http://www.kln.gov.my/perwakilan/stockholm/