Visum Jordanien

För att få resa in i Jordanien krävs att man som svensk medborgare har Jordanskt visum.

Du kan ansöka om visum till Jordanien hos jordanska konsulatet i Stockholm.

Som svensk medborgare kan du även få visum på plats i Jordanien om du anländer via någon av följande:

  • Flygplatsen Queen Alia
  • Flygplatsen Marka i Amman
  • Flygplatsen eller hamnen i Aqaba

Tidigare kunde man även få visum vid gränsövergången vid Allenby Bridge och Kung Hussein Bridge (Israel). Det går dock inte längre.

Om du väljer att ordna visum när du anländer måste du ha med dig följande:

  • Ett pass som är giltigt minst sex månader efter planerad hemrese
  • Visumavgiften på ca 10 jordanska dinarer (ca 100 kronor).

Visumavgiften ska betalas i lokal valuta. Se för säkerhets skull till att du har det med dig i kontanter.

Hur länge kan man stanna?

Du kan stanna på turistvisum i 30 dagar. Det går att, på plats i Jordanien, förlänga det till 90 dagar.

Länk till Sveriges ambassad i Jordanien:

http://www.swedenabroad.com/Page____30393.aspx

Länk till Jordaniens ambassad i Berlin

Jordanien har ingen ambassad i Sverige, närmaste är den i Berlin: http://www.jordanembassy.de/

Jordaniens konsulat i Sverige

Har ingen hemsida men finns på adressen

Brunnsgatan 21 B
111 38 Stockholm
Tel: 08 – 24 20 33