Visum Filippinerna

För att resa till Filippinerna behöver du som svenskt medborgare inte ha ett Fillipinskt visum. Du får stanna i 21 dagar utan visum förutsatt att du vid ankomsten kan visa upp en betald returbiljett. Om du vill stanna längre kan du som svensk medborgare få ett turistvisum som räcker i 59 dagar. Det kan du antingen ansöka om på plats eller i förväg hos den filippinska ambassaden i Stockholm.

Hur ansöker man?

Du behöver lämna in följande till Filippinska ambassaden:

  • Ifylld ansökningsblankett
  • Ditt pass, som är giltigt 6 månader efter din vistelse i Filippinerna
  • Ett foto som uppfyller kraven på passfoto
  • Kopia på returbiljetten
  • Ett förfrankerat kuvert adresserat till dig
  • Avgiften på 367 kronor

Du behöver lämna in din ansökan minst en månad innan din planerade resa.

Studentvisum

Det går att få studentvisum till Filippinerna men det är lite mer krångligt. Du behöver:

  • Ifylld ansökningsblankett
  • Betald avgift på 2100 kronor
  • Redogörelse för dina tidigare studier med underskrift från svenska myndigheter
  • En text om dig själv
  • Antagningsbeskedet från Filippinska skolan
  • Underskrift från filippinska högskoleverket

Om du ska studera i Filippinerna rekommenderar vi dig att ta kontakt med Filippinska ambassaden först. De kan hjälpa dig skaffa visum.

Permanent visum i Filippinerna

Det är väldigt svårt att få permanent visum i Filippinerna. I princip är de enda som kan få det personer som är av filippinsk härkomst, har barn av filippinsk härkomst eller är gift med någon från Filippinerna. Det finns dock två undantag. Om du är villig att investera i landet och om du är pensionär.

Om du är villig att investera i Filippinerna kan du få ett permanent visum i landet. Du måste investera 75 000 USD och får stanna så länge din investering är kvar i landet. Som godkända investeringar räknas alla investeringar i gamla och nya företag. Du måste kunna visa upp ett bevis på din investering för att få stanna.

Om du är pensionär kan du få permanent visum till Filippinerna. För att få det krävs dock att du lämnar en deposition på 35 000 – 50 000 USD beroende på ålder. När du väl gjort det får du stanna hur länge du vill i landet.

Länk till Sveriges Konsulat i Manila Filipinerna:

http://www.swedenabroad.com/Page____76945.aspx

Länk till Filippinska ambassaden i Sverige:

http://www.philembassy.se