Visum Kina

Att söka visum till Kina är numera en ganska omfattande procedur, om man åker som turist. Förutom ansökningsblankett, foto och pass, behöver man även bifoga personbevis, resplan, kopia på hotellbokning samt kopia på flygbokning.

Känner man någon som bor i Kina kan man istället söka besöksvisum och då blir det lite enklare. Då räcker det med blankett, foto, pass samt en inbjudan från den personen man ska besöka.

Affärsvisum kräver en inbjudan från företaget du ska besöka i Kina. Inbjudan måste vara skriven på företagets brevpapper och ha stämpel och underskrift.

För mer information och instruktioner för hur man ansöker om visum, var god klicka på knappen nedan:

Sök visum här

Visum Indien

Visum till Indien behövs av alla som ska resa dit. Det finns en mängd olika sorters visum beroende på vad man ska göra där. Vanligast är förstås turistvisum.

För att söka turistvisum behöver man fylla i en elektronisk ansökningsblankett på internet. Därefter skriver man ut och signerar den, och skickar in tillsammans med ett foto och sitt pass. Har man utländskt pass (ej svenskt) behöver man även fylla i en extrablankett och bifoga.

För affärsvisum behöver man förutom det som nämnts ovan även inbjudan både från det indiska företaget man ska besöka, och det svenska företaget man jobbar åt.

Mer information om olika visumtyper, och instruktioner hur man gör för att ansöka om visum till Indien, kan du få genom att klicka på knappen nedan.

Sök visum här

Visum Thailand

Visum till Thailand behövs inte för de allra flesta resenärer, då man får stanna i upp till 30 dagar i landet utan visum. Vill man stanna längre än 30 dagar så behöver man dock ordna med visum innan man reser iväg.

För turistvisum behöver man fylla i en ansökningsblankett och skicka in. Man behöver bifoga två foton, sitt pass samt en kopia på passet. Man behöver även kopia på flygbiljetter eller bokningsbekräftelse.

Det finns även visum för den som vill stanna länge i Thailand. Med ett så kallat ”Non-immigrant O-A”-visum kan man stanna ett helt år i Thailand. Det är dock lite mer komplicerat att söka ett sådant och man behöver ha pengar på banken bland annat.

För mer information om de olika visumtyperna, var god klicka på knappen nedan.

Sök visum här

Visum Ryssland

Visum till Ryssland behövs för alla typer av resor dit (förutom mellanlandningar då man ej lämnar transitområdet på flygplatsen).

Hur man gör när man söker om visum till Ryssland beror på vilken typ av visum man söker. Det vanligaste är turistvisum, och för att få det behöver man fylla i en ansökningsblankett. Man behöver även ha ett foto och ett försäkringsintyg. Utöver det krävs även en turistvoucher som man måste ordna via hotellet man ska bo på i Ryssland.

För turistvisum måste man boka och betala alla hotellnätter i förväg, innan man söker visumet. Man kan få visum för maximalt den tiden man bokat hotell (men max 14 dagar).

För andra typer av visum och mer information angående ansökningsproceduren, var vänlig klicka på knappen nedan för att läsa mer.

Sök visum här

Visum Vietnam

Visum till Vietnam behövs bara om man tänkt stanna mer än 15 dagar i landet (gäller om man har svenskt pass) och man dessutom har en utresebiljett som styrker det. Ska man stanna mer än 15 dagar, eller saknar utresebiljett, måste man ha visum.

För att söka visum till Vietnam behöver man fylla i en ansökningsblankett och skicka in den tillsammans med sitt pass och ett foto.

Sök visum här

Visum Kuba

Ett visum till Kuba gäller för vistelse i max 30 dagar. Vill man stanna längre än 30 dagar måste man förlänga visumet på plats på Kuba. Ofta kan större hotell eller resebyråer hjälpa till med detta. Man kan förlänga med ytterligare 30 dagar för totalt 60 dagar i sträck.

För att ansöka om visum till Kuba behöver man fylla i en ansökningsblankett och skicka in den tillsammans med en kopia på flygbiljetten samt passet.

Flygbiljetten måste vara en tur- och returbiljett, det måste alltså framgå när man lämnar Kuba.

Sök visum här

Visum Mongoliet

Visum till Mongoliet behövs för både turistresor och affärsresor. Ansökningsproceduren är ganska okomplicerad. Det som behövs är i regel en ifylld ansökningsblankett, ett foto samt passet. Visum brukar beviljas för upp till 30 dagar. Behöver man stanna längre i Mongoliet så behöver man bifoga en särskild inbjudan med ansökan.

Om man söker transitvisum behöver man även bifoga kopia på flygbiljetten till tredje land.

Sök visum här